onsdag 9 september 2009

Vitsen med att dela dokument och lite överbelastningsproblem

Vi har jobbat med privatekonomi i Samhällskunskapen och Företagsekonomin de här 2 första veckorna. Eleverna har sökt information och jobbat med olika frågeställningar kring sparande, betalningar, lån och försäkringar m.m.

Idag, på morgonen under ekonomilektionen, när vi gemensamt skulle prata lite mer kring olika typer av betalningsrutiner så kom första anledningen till att titta på hur vi kunde använda Google dokument och dela dokument med varandra utan att skapa en speciell grupp.
"Det var Emma som skrev i vår grupp och hon är inte här idag", sa en av killarna. En ganska vanlig kommentar i skolsammanhang när man jobbar gruppvis och nu fick vi anledning att titta på hur vi kunde lösa det i den här klassen. Några tog till sig funktionen med delade dokument direkt och valde att i fortsättningen jobba med det delade dokumentet direkt på nätet så att alla kunde skriva i det samtidigt. Kul när man ser möjligheter och lär sig något nytt.

Tyvärr uppstod troligen någon typ av överbelastningsproblem senare under lektionen och några av eleverna kunde inte öppna de uppladdade filerna i en av grupperna. Ett felmeddelande med innehållet att datorerna/nätverket verkade skicka ut många frågor och att Google ville skydda sina användare dök upp på skärmen. Jag fick använda mig av vårt ordinarie konferenssystem First Class till slut för att dokumentet skulle bli tillgängligt för alla.

1 kommentar: