Den tredje delkursen känns rätt klockren i sammanhanget om man vill öka lärarnas medvetandegrad och kompetens kring modern informations- och kommunikationsteknik och hur olika pedagogiska arbetsformer kan underlätta elevers lärande. Kursen kommer även att ta upp hur pedagogiskt utvecklingsarbete påverkas av omgivningsfaktorer, regelverk och lokala förutsättningar och hur olika projekt kan användas för att organisera och genomföra pedagogiskt utvecklingsarbete.
Rent spontant så känns det som om kursen kan tillföra goda möjligheter till reflektioner, ett antal värdefulla redskap och saker att tänka på när man jobbar med skolutveckling och förhoppningsvis intressanta och stimulerande diskussioner utifrån olika erfarenheter och olika lärarroller.
De frågor som vi på gymnasieskolan måste diskutera vidare är bl. a. vilka moment som vinner på att lärare från olika stadier möts i diskussionerna och vilka moment som vinner på att riktas mer specifikt mot gymnasieskolans speciella behov? Kan innehållet i de två första delkurserna skräddarsys mer mot gymnasieskolan? Finns det möjligheter att arbeta med webbaserade seminarium för att undvika restid och kostnader? Hur skapar vi utrymme för studierna i lärarnas tjänster?
Efter bra samtal med skolchefen så känns det ändå som om det finns bra möjligheter att hitta lösningar på ovanstående och att vi nog kan våga kasta oss in i det här även om vi inte riktigt har full koll på alla förutsättningar.